ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Ταξίδεψα στην Βαρσοβία με μια παρέα 5 κοριτσιών και 1 αγοριού. Ήταν Φεβρουάριος και ήταν ακόμα στολισμένα χριστουγεννιάτικα. Απίστευτο!!!!!!!

Είναι μια πολύ όμορφη πόλη η οποία έχει πράγματα να δεις και να κάνεις. Δεν θα βαρεθείς καθόλου!
Φτάνοντας στο αεροδρόμιο βρήκαμε ένα βανάκι που μας χώραγε όλους για να μας μεταφέρει στο ξενοδοχείο και το ίδιο κανονίσαμε και για την επιστροφή μας. Ευτυχώς το ξενοδοχείο ήταν κοντά σε στάση του μετρό οπότε όπου και αν αποφασίσαμε να πάμε δεν δυσκολευτήκαμε καθόλου.
Από όσα αξιοθέατα προσφέρει η Βαρσοβία αυτά που επιλέξαμε να επισκεφτούμε είναι τα παρακάτω:
– Πάρκο Lazienki, ένα πολύ μεγάλο και καταπράσινο πάρκο. Έχει τόσα πράγματα να δεις άρα βάλε τα πιο ξεκούραστα παπούτσια σου και ξεκίνα. Γεφυρούλες, αγάλματα, λίμνες, ζωάκια, παλάτια και γλυπτά είναι όλα εκεί και σε περιμένουν να τα εξερευνήσεις. Αν κουραστείς μη διστάσεις να ξαποστάσεις σε ένα από τα πολλά παγκάκια που έχει, ακόμα και πάνω στο γκαζόν ή στις αμφιθεατρικές κερκίδες των μικρών σταδίων.

– Η Παλιά πόλη, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ανακατασκευάστηκε πλήρως μετά τον πόλεμο. Είναι μια παραμυθένια, μια κουκλίστικη πόλη με τα πολύχρωμα σπιτάκια της που όσο και να την βλέπεις δεν την χορταίνεις. Στην πλατεία της παλιάς πόλης υπάρχουν πολυάριθμα καφέ και εστιατόρια που μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Κάνε μια στάση και απόλαυσε την αύρα της πόλης και δεν θα το μετανιώσεις! Στην πλατεία αυτή μπορείς να δεις και το βασιλικό κάστρο της Βαρσοβίας (είναι το μεγάλο κόκκινο κτίριο που διακρίνεται δεξιά στις φωτογραφίες).

– Παλάτι Βιλανόβ, μια μεγαλοπρεπή κατασκευή με εντυπωσιακούς κήπους. Το παλάτι αυτό χτίστηκε για τον πολωνικό βασιλιά John III Sobieski στο τελευταίο τέταρτο του 17ου αιώνα.


– Επισκεφτήκαμε την Νέα Πόλη της Βαρσοβίας, μια πόλη με γρήγορους ρυθμούς όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες σχεδόν τις πρωτεύουσες.

Trip Tip 1: Επισκεφτήκαμε το κατάστημα με τα γλειφιτζούρια Manufaktura Cukierkow που είναι στην οδό Tamka 49. Εδώ μπορείς να δεις σε πραγματικό χρόνο πως φτιάχνονται τα γλειφιτζούρια και οι καραμέλες. Θα μπεις σε δίλημμα και δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδοκιμάσεις. Έχουν τόσα πολλά σχέδια και σχήματα!!!!! Εγώ αγόρασα ένα που όταν το έτρωγες μετά η γλώσσα σου γινόταν μπλε.

Trip Tip 2: Το κρύο για Φλεβάρη που πήγαμε δεν ήταν τρομερό. Το άντεχες άνετα και το γεγονός ότι περπατήσαμε πολύ το έκανε ακόμα ευκολότερο. Οπότε μη σε πτοήσουν οι καιρικές συνθήκες. Ξεκίνααααααααα…