ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Συνολικά έχω πάει στην Επίδαυρο δυο φορές, μια πέρυσι (2017) και μια φέτος (2018). Και τις δυο φορές, με αφορμή παραστάσεις που θα βλέπαμε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, αποφασίσαμε να διανυκτερεύσουμε κιόλας. Μείναμε σε διαφορετικά μέρη όποτε η εμπειρία μου από αυτόν τον προορισμό ποικίλει.
Την πρώτη φορά μείναμε στο ξενοδοχείο Saronis στο κέντρο της Παλαιάς Επιδαύρου. Αυτό είχε το θετικό ότι όταν θέλαμε να βγούμε το βράδυ βόλτα δεν χρειαζόταν να πάρουμε το αυτοκίνητο μιας και όλα ήταν σε κοντινή απόσταση. Έπρεπε όμως να το πάρουμε για να πάμε στις παραλίες οπότε κάτι χάνεις κάτι κερδίζεις στην περίπτωση αυτή. Την δεύτερη φορά μείναμε λίγο έξω από την Επίδαυρο, στην περιοχή Γιαλάσι και στο ξενοδοχείο Ελλάς (από το όνομα της ιδιοκτήτριας). Εκεί τα δωμάτια ήταν ακριβώς πάνω στη θάλασσα και είχαμε όλη την παραλία στα πόδια μας. Επιπλέον τρώγαμε το πρωινό με θέα το κύμα, αφήναμε τις πετσέτες μας στις ξαπλώστρες και επιστρέφαμε αφού είχαμε ρίξει έναν μεσημεριανό υπνάκο. Στο Γιαλάσι έχει και δυο τρεις ταβέρνες που μπορείς να φας και επιπλέον το υπαίθριο μπαρ του ξενοδοχείου μας το βράδυ μάζευε πολύ κόσμο και έπαιζε πολύ ωραία μουσική οπότε αν δεν θες δεν χρειάζεται να μετακινηθείς καθόλου. Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν και επειδή ξεκουραστήκαμε αρκετά προτιμώ το Γιαλάσι από το κέντρο της Επιδαύρου και αν ξαναπηγαίναμε πάλι, εκεί θα επέλεγα να μείνουμε.   
Σαν περιοχή η παλιά Επίδαυρος μου άρεσε πολύ. Είναι καταπράσινη, καθαρή με ωραίες παραλίες και ένα μικρό και γραφικό λιμανάκι που το βράδυ έχει πολύ περατζάδα. Εκεί διοργανώνονται και κάποιες δραστηριότητες όπως συναυλίες, έκθεση βιβλίου κτλ. Πήγαινε όπως κοιτάς το λιμανάκι όλο τέρμα αριστερά και θα βρεθείς σε μια πολύ γραφική παραλία την Βαγιωνιά η οποία είναι μέσα σε ένα πευκόφυτο δάσος. Εκεί επειδή δεν το πιάνει ο καιρός συνήθως αράζουν όλων των ειδών τα σκάφη.
Αυτό που δεν πρέπει να χάσεις και πρέπει να το δεις είτε μαζί με κάποια παράσταση είτε χωρίς είναι το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Απέχει από την Επίδαυρο περίπου 14χλμ και χωράει 13.000 θεατές. Eμεις και τις δυο φορές είδαμε παραστάσεις αλλά δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε κάποια από τις δυο.
Γενικά, η Επίδαυρος έχει αρκετές παραλίες να κολυμπήσεις και ποικίλα μέρη να δεις όπως π.χ. το μικρό θέατρο της Επιδαύρου, η παραλία του Γκλιάτη, η παραλία Καλυμνιός με την βυθισμένη πολιτεία. Εμείς όμως δεν έχουμε επισκεφτεί προς το παρόν κάποια από αυτά. Τα έχουμε αφήσει για την τρίτη επίσκεψή μας ;).
Triptip 1: Αν έχεις κανονίσει και εσύ να δεις κάποια παράσταση στο θέατρο της Επιδαύρου ξεκίνα αρκετά νωρίτερα μιας και η κίνηση για να φτάσεις ως εκεί είναι μεγάλη.