ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Επισκέφτηκα τα Τρίκαλα Κορινθίας μαζί με τον φίλο μου για να χαλαρώσουμε στην γιορτή του, αρχές Δεκεμβρίου 2016. Ακόμα ένας προορισμός που ενδείκνυται για σύντομες αποδράσεις μιας και είναι πολύ κοντά στην Αθήνα, μόλις 2 ωρίτσες ταξίδι και τσουπ έφτασες!!!
Έτσι λοιπόν Σάββατο μεσημεράκι αναχωρήσαμε για τα Μεσαία Τρίκαλα και για τον ξενώνα Italiano όπου είχαμε κλείσει για να μείνουμε. Ο συγκεκριμένος ξενώνας ήταν μια πολύ οικονομικά προσιτή επιλογή αλλά και ποιοτική, αφού για κάποιον λόγο που δεν έχω καταλάβει τα περισσότερα δωμάτια που προσφέρονται εκεί είναι πανάκριβα!
Πριν ανέβουμε στο χωριό αποφασίσαμε να επισκεφτούμε την λίμνη Δόξα, μια πανέμορφη τεχνητή λίμνη που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις αντίστοιχες της Ελβετίας (και αυτό δεν είναι υπερβολή). Στα ήρεμα νερά της καθρεφτίζονταν οι βουνοκορφές των βουνών Ζήρεια, Χελμού και Ντουρντουβάνα που την περιβάλλουν, ενώ το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου από αρκετά σημεία της λίμνης φαίνεται να είναι μέσα στη λίμνη πάνω σε κάποιο νησάκι ενώ στην πραγματικότητα υπάρχει μια χωμάτινη λωρίδα γης που μπορείς να περπατήσεις και να πας. Τα λόγια είναι περιττά, μια επίσκεψη θα σε πείσει.

Φτάνοντας στα Μεσαία Τρίκαλα είχε ήδη σκοτεινιάσει και τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια έκαναν το τοπίο παραμυθένιο. Αφού τακτοποιηθήκαμε στο δωμάτιο, είπαμε να κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με το χωριό. Περπατήσαμε λοιπόν τον ανηφορικό κεντρικό δρόμο και φτάσαμε στην πλατεία του χωριού. Δεν είναι πολύ μεγάλο χωριό και ούτε ιδιαίτερα γραφικό. Έχει όμως πανέμορφα σπιτάκια τα οποία έχουν κρατήσει το παραδοσιακό ύφος του τόπου. Λίγο πιο δίπλα από την πλατεία είναι μια ταβέρνα με εκπληκτικό φαγητό και τέλειο χώρο. Λέγεται « Όπως παλιά » και αν βρεθείς στα Μεσαία Τρίκαλα μην παραλείψεις να πας. Έχει εκπληκτικό φαγητό με μεγάλες μερίδες ενώ το μεγάλο τζάκι που βρίσκεται στη μέση της αίθουσας δημιουργεί μια αίσθηση θαλπωρής. Φάγαμε τόσο καλά που δεν το ρισκάραμε να πάμε αλλού και έτσι φάγαμε εκεί και την επόμενη μέρα.
Αφού τελειώσαμε το φαγάκι μας η ώρα ήταν ότι έπρεπε για ένα ποτό! Με αυτή την διάθεση λοιπόν πήγαμε στο καφέ μπαρ 900 meters και περάσαμε πολύ καλά. Το όνομα του είναι ταυτόσημο του υψομέτρου στο οποίο βρίσκεται. Το μαγαζί αυτό μου άρεσε τρελά. Όχι μόνο για την σύγχρονη αισθητική του στην οποία έχει ενσωματώσει στοιχεία από το φυσικό περιβάλλον αλλά και για το ότι ήταν τέλεια χριστουγεννιάτικα στολισμένο. Μιας και είμαι λάτρης των Χριστουγέννων δεν ήθελα να φύγω από εκεί.
Την Κυριακή το πρωί ξεκινήσαμε για το χιονοδρομικό της Ζήρειας. Αν είσαι δεινός σκιέρ δεν θα σε εντυπωσιάσει καθώς είναι μικρό. Για μένα όμως, που είμαι αρχάρια, ήταν μια χαρά. Εκεί αν κουραστείς από το σκι ή το snowboard μπορείς να κάνεις και άλλες δραστηριότητες όπως snowmobile, γουρούνες και buggies που είναι σούπερ. Εμείς μόλις τελειώσαμε το σκι κάναμε snowmobile και μου άρεσε τρελά. Πήραμε ένα διθέσιο snowmobile και διανύσαμε μαζί με οδηγό μια απόσταση περίπου 20 λεπτών μέσα στο χιόνι. Δυστυχώς ταυτόχρονα με μας έκανε snowmobile και ένα ακόμα ζευγάρι αλλά η κοπέλα που οδηγούσε δεν το είχε καθόλου. Μάλλον επειδή φοβόταν πήγαινε πολύ αργά με αποτέλεσμα να καθυστερεί και εμάς μιας και ο οδηγός δεν έπρεπε να την αφήσει πίσω και την περιμέναμε, και έτσι δεν μπορέσαμε να το λιώσουμε. Παρόλα αυτά το απόλαυσα και περάσαμε σούπερ. Το διθέσιο snowmobile κόστιζε 30 ευρώ τα 20΄λεπτά. Επειδή όμως δεν προλάβαμε να κάνουμε buggy ενώ θέλαμε, αφήσαμε ανοικτούς λογαριασμούς και έτσι θα ξαναεπισκεφτούμε σίγουρα το χιονοδρομικό της Ζήρειας το συντομότερο.
Αφού τελειώσαμε τις αθλοπαιδιές με τα σκι και το snowmobile αποφασίσαμε να επισκεφτούμε την λίμνη Δασίου που είναι κοντά στο χιονοδρομικό της Ζήρειας. Ακολούθησε τις πινακίδες που θα δεις και σε περίπου 3,7 χλμ θα βρεθείς σε μια πανέμορφη λίμνη. Αυτή η λίμνη είναι πάνω στο βουνό οπότε όπως μπορείς να καταλάβεις όταν το βουνό έχει χιόνι έχει και η λίμνη. Έτσι λοιπόν εμείς την βρήκαμε χιονισμένη και παγωμένη. Γύρω γύρω τα πάντα ήταν χιονισμένα άρα και η λίμνη δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά. Αν και θέλει μεγάλη προσοχή με το αυτοκίνητο αν πας χειμώνα και έχει χιονίσει, μιας και ίσως χρειαστείς αλυσίδες αφού ο δρόμος είναι χωμάτινος και πολλά αυτοκίνητα κολλάνε, πήγαινε και θα ανταμειφθείς. Δυστυχώς οι φωτογραφίες που έβγαλα δεν αποτυπώνουν την ομορφιά της, σίγουρα όμως θα πάρεις μια γεύση.

Triptip1: Μην διανοηθείς να περπατήσεις πάνω στην λίμνη Δασίου αν είναι παγωμένη. Το έκανε μια κοπέλα που συναντήσαμε εκεί και βρέθηκε μέσα στο νερό!!! Και με την θερμοκρασία που είχε δεν νομίζω να το απόλαυσε……